Mysteriefabrikens deckargåtor och minidraman - ett unikt och spännande koncept för barn.

Mysteriefabrikens koncept är framtaget för att användas i alla sammanhang där barn möts - som läromedel i skolan, som aktivitet på fritids, i biblioteksverksamhet, på barnkalas m m.
Våra deckargåtor och minidraman erbjuds främst som pdf-filer men vi utvecklar kontinuerligt våra produkter att erbjudas som tryckt material.
Våra produkter är även översatta till engelska, avsett att användas som läromedel i engelsk språkundervisning.

Vi utvecklar just nu konceptet till att bli en interaktiv teater att erbjudas till skolor, bibliotek, teaterveckor m m. Konceptet beräknas finnas att tillgå i vissa län hösten 2019. Vill du tillsammans med oss utveckla detta fantastiska koncept till en interaktiv teater att erbjudas till skolor, bilbiotek m m? Vi söker samarbetspartners ute i landet. Teaterpedagoger, dramapedagoger, utbildade skådespelare o dy - varmt välkommen att höra av er till oss.

Det finns även möjlighet att boka författarbesök från Mysteriefabriken genom Författarcentrum. Vid ett författarbesök genomförs en deckargåta i barngrupp. Boka författaren Nina Cernold här.

I vårt koncept är det fysiska mötet mellan barnen viktigt. Genom att gå in i roller och tillsammans interagera och kommunicera ges barnen/eleverna möjlighet att använda sin kommunikativa förmåga. Rollspelen är helt prestigelösa och väldigt roliga att spela. Alla utgår från sin egen nivå.

Mysteriefabriken som interaktiv teater


Låt Mysteriefabrikens professionella dramapedagoger och skådespelare besöka er. I vår interaktiva teater, som är ett slags rollspel får barnen gå in i roller som detektiver och lösa en spännande och rolig deckargåta. OBS! Konceptet finns även på engelska  - en interaktiv engelsk lektion helt enkelt.
Vi vågar lova en helt unik upplevelse där interaktion och kommunikation står i fokus.

Så här går det till.

- Barnen får varsin detektivroll samt en liten rekvisita. Utifrån den information de fått interagerar de mot varandra som detektiver.
- Aktörerna spelar upp en akt vad som har hänt och vilket brott detektiverna nu ska utreda.
- Detektiverna får lära känna bovarna (6 st). Bovarna spelas av 2-3 aktörer.
- Detektiverna undersöker ledtrådar och förhör bovarna och skriver ner sina svar om vem de tror boven är och varför boven begått brottet.
- Detektiverna får ta del av lösningen och bekännelsen genom aktörerna.
- Alla detektiver får diplom

Gör din bokningsförfrågan via formuläret nedan. Välkommen in i Mysteriefabrikens spännande värld!